LG 8K OLED-scherm aangekondigd tijdens CES 2019

  Het zou CES (Consumer Electronics Show) niet zijn zonder de exotische schermen van LG. Dit jaar is het niet anders en kondigde LG een 88-inch scherm aan met een 8K OLED-beeldscherm. Ook doet LG een upgrade voor de Crystal Sound technologie uit de doeken. Concrete plannen zijn er nog niet.

  LG Electronics

  LG kondigt een upgrade aan voor haar Crystal Sound technologie. De nieuwe versie van die technologie komt samen met het nieuwe beeldscherm dat LG aankondigde, de 8K OLED. De Crystal Sound zorgt ervoor dat het beeldscherm haar eigen speakers heeft en je dus niet per se nieuwe speakers hoeft aan te schaffen. Voor het 8K scherm heeft LG nog niet veel plannen, maar er is dus een grote kans dat het beeldscherm van LG heel relevant gaat worden in de toekomst.

  Het Crystal Sound principe kennen we eigenlijk al van Sony’s AF9-serie aan OLED-tv’s. Die kwam alleen onder een andere naam, namelijk Acoustic Surface Audio+. Het 8K OLED-display komt dus met Dolby Atmos-geluid en dat zorgt ervoor dat de audio ook daadwerkelijk wordt afgespeeld daar waar de actie op het scherm zich bevindt.

  LG 8K OLED niet de enige aankondiging

  Naast het LG 8K OLED-scherm komt er ook een 65-inch 8K en een 65-inch 4K OLED-scherm. De 4K variant van het LG-beeldscherm komt met ’s werelds snelste motion picture reactietijd van 3,5ms. LG geeft aan dat het scherm ideaal is voor actiefilms en sportwedstrijden, maar het scherm zal daarnaast ook meer dan geschikt zijn voor gamen.

  Verder staat er in LG's jaaroverzicht dat de OLED-schermen een ingebouwde Google Assistant functie hebben. Je hoeft dus bijvoorbeeld niet langer je telefoon te pakken om een pizza te bestellen, dit kun je gewoon doen met je tv zonder Netflix te verlaten. Ook kun je al je andere smartproducten via je LG-televisie besturen. Daarnaast krijgen de televisies functies als Google Home, Amazon Alexa en stemherkenning om je televisie nog flexibeler te maken.

  De in 2019 geplande displays van LG staan garant voor hoge beeld -en geluidskwaliteit. Er komen zowel beeldschermen van 4K en 8K kwaliteit, een grote stap voorwaarts, en beeldschermen worden alleen nog maar slimmer en krachtiger. Naar welk beeldscherm kijk jij het meeste uit in 2019? Laat het ons weten in de reacties!

  Voor meerdere CES 2019 aankondigingen die onze aandacht hebben getrokken, lees onze special!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.