Leonardo Dicaprio wint eindelijk Oscar

  De Oscars van 2016 zijn weer voorbij en de winnaars hebben hun felbegeerde gouden beeldjes mee naar huis genomen. Kenners stelden dat het spannender dan ooit was, omdat er geen echte uitspatter was. De belangrijkste vraag van de Oscars 2016 is ook beantwoord. Leonardo Dicaprio wint de Oscar voor beste mannelijke acteur.

  Dicaprio nam de prijs voor beste mannelijke acteur mee voor zijn rol in The Revenant. De acteur had in die film de hoofdrol en speelde volgens critici een uitzondelijk sterke rol. De film volgt pelsjager Hugh Glass die wraak neemt voor de moord op zijn zoon. De Academy Award voor beste acteur was overigens niet de enige prijs die The Revenant won. Ook de Oscars voor beste regisseur en beste camerawerk waren voor de film.

  Grote winnaar van de avond was Mad Max: Fury Road. De reboot van de franchise mocht in totaal 6 gouden beeldjes mee naar huis nemen. Onder de prijzen was die voor beste geluidseffecten en beste geluid.

  The Revenant, Leonardo Dicaprio wint eindelijk

  De afgelopen weken was er veel te doen rond de Oscarnominatie van Dicaprio. Nu Leonardo Dicaprio wint zal het wel weer bedaren, maar er werden veel grappen gemaakt rondom de nominaties van de acteur. Dicaprio was al 5 keer eerder genomineerd. Zijn eerste nominatie was in 1994 voor zijn rol in What's Eating Gilbert Grape. Nu, 22 jaar na zijn eerste nominatie heeft de acteur dan eindelijk een gouden beeldje om op zijn schoorsteenmantel te zetten.

  Leonardo Dicaprio wint, maar heeft nog wel aandacht voor andere zaken. Net als bij zijn speeches voor de Golden Globe. Bafta en Emmy awards, kaartte de acteur ook nog even iets heel anders aan. Hij begon namelijk over Global Warming.

  "Net zoals ik mijn winst hier niet voor lief neem, neem ik ook onze plek op de aarde niet voor lief. Dit zouden jullie ook niet moeten doen," zegt Dicaprio in zijn speech."

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.