Lenovo Z5 design zonder schermrand geteased

  Er is een schets naar buiten gebracht die het Lenovo Z5 design laat zien. Op de schets is te zien dat het toestel bijna geen schermrand heeft.

  Chang Cheng

  Het lijkt erop dat Lenovo een revolutionaire smartphone gaat uitbrengen: er is een schets naar buiten gebracht die het Lenovo Z5 design laat zien. De schets is gedeeld op de Chinese social media site Weibo door Lenovo's Mobile Group product manager Chang Cheng dus we kunnen er van uitgaan dat de telefoon er ongeveer zo uit komt te zien.

  Lenovo Z5 design zonder schermrand of notch

  Eerder posteââ Cheng al een afbeelding die hintte naar de hoeveelheid scherm die het toestel zou krijgen. In het bericht vroeg hij zijn volgers te raden naar de scherm-body ratio van de telefoon, en gaf ze vier percentages om uit te kiezen, met bovenaan maar liefst 95%. Een antwoord gaf Cheng niet, maar het lijkt erop dat de Z5 de Essential PH-1, de huidige koploper in scherm-body ratio met 84,9%, voorbij zal gaan.

  Ook zal de Z5 volgens de conceptschets geen 'notch' krijgen waar de camera zich in bevind zoals bijvoorbeeld de iPhone X of de LG 7. Het is dan ook niet duidelijk waar de selfiecamera en speakers zich zullen bevinden, of bijvoorbeeld de sensoren voor omgevingslicht. Cheng zegt wel dat de Z5 18 gepatenteerde nieuwe technologieën zal hebben, wellicht dat hierdoor deze problemen opgelost worden.

  Release onbekend

  Over de releasedatum is officieel nog niets bekend. Volgens geruchten zal de telefoon op 14 juni officieel gelanceerd worden op de Chinese markt, maar hier is door Lenovo zelf nog niks over losgelaten.

  Als de telefoon uitkomt is het te verwachten dat het toestel niet goedkoop zal zijn; de innovatieve iPhone X kostte 1000 euro. Als de Z5 net zo vernieuwend is zal deze het prijskaartje waarschijnlijk delen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.