Lenovo opvouwbare PC onthuld op Accelerate conferentie

  Terwijl Samsung de opvouwbare telefoon pioniert en Apple mogelijk haar eigen twist aan het concept gaat geven bleef grotere opvouwbare technologie tot nu toe uit. Lenovo komt nu met wat zij ‘s werelds eerste ‘opvouwbare PC’ noemen. Deze moet volgend jaar uitkomen.

  Lenovo

  Deze opvouwbare PC zal onderdeel zijn van de ThinkPad X1-lijn. In tegenstelling tot andere opvouwbare technologie gaat het niet om een telefoon of tablet. Volgens Lenovo moet dit een volwaardige laptop worden, maar dan met een opvouwbaar scherm. Een concept trailer is op YouTube te zien.

  Wat zijn de specificaties van de Lenovo opvouwbare PC?

  Technische details van deze opvouwbare PC zijn nog grotendeels onbekend. Wel is onthuld dat het apparaat een schermdiagonaal van 13.3 inch (33,8 cm) zal hebben. Het gaat om een 2K OLED scherm. De CPU is van Intel, maar een precies model is niet onthuld. De Lenovo opvouwbare PC ondersteunt Windows.

  Hoe kan het apparaat gebruikt worden?

  Hoewel de Lenovo's nieuwe apparaat geen tablet is kan deze wel zo gebruikt worden. Wanneer het scherm is uitgevouwen kun je het apparaat gebruiken als een wat overmatig tablet. Verder kun je het scherm opvouwen zodat één helft verandert in een digitaal toetsenbord, wat het apparaat verandert in een kleine laptop.

  Daarnaast kun je het scherm met een standaard overeind houden en een mechanisch toetsenbord (dat voor zover bekend bijgeleverd is) gebruiken voor wat intensievere werksessies. Op die manier is de opvouwbare PC te gebruiken als een normale PC.

  Wanneer komt deze nieuwe vorm van de PC uit?

  Een precieze releasedatum is niet bekend. De bedoeling is dat de PC in 2020 uitkomt. Wanneer in 2020 is nog onduidelijk. We moeten dus nog even afwachten of het een klein jaar or ruim een jaar wachten wordt.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.