Binnenkort League of Legends spelen op je smartphone en consoles

  League of Legends bestaat tien jaar en ter ere van het jubileum heeft ontwikkelaar Riot Games een nieuwe versie aangekondigd. Deze is speelbaar op de Xbox One, PlayStation 4, Android en iOS.

  League of Legends is al sinds het begin een populaire MOBA, maar spelers zonder PC hebben de game altijd moeten missen. Daar gaat binnenkort verandering in komen, want League of Legends: Wild Rift is officieel aangekondigd.

  Volgens de ontwikkelaar gaat Wild Rift niet zomaar een simpele port worden van de PC-versie van League of Legends. De versie op consoles, iOS en Android is ‘vanaf de grond opgebouwd, om een soepele en echte LoL-ervaring te bieden’, laat Riot Games weten in een verklaring. Daar valt onder andere een twin-stick besturing onder en wordt er gericht op kortere potjes. Zo zal een match eerder een kwartier duren dan een half uur, zoals gebruikelijk is op PC.

  Niet de enige League of Legends-aankondiging

  Riot Games kondigde tijdens de verjaardag van de populaire MOBA ook al een Collectible Card Game aan, getiteld Legends of Runeterra. Die game zal zich afspelen in het universum van League of Legends, waardoor spelers bekende gezichten gaan terugzien. Beide titels hebben nog geen specifieke releasedatum gekregen.

  League of Legends

  Verkijgbaar vanaf 27 october 2009

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.