League of Legends teams verbannen vanwege illegale praktijken

  Riot, ontwikkelaar van de meest gespeelde PC game allertijden, heeft harde maatregelen genomen. Zo zijn er een aantal League of Legends teams verbannen, aangezien er door deze formaties activiteiten ondernomen werden die niet geheel in lijn staan met de reglementen.

  De teams waar het om gaat, behoren tot de professionele competitie van Noord Amerika. Het gaat hierbij om een drietal teams, bestaande uit Team Impulse, Renegades en Team Dragon Knights. Riot heeft er geen gras over laten groeien en heeft de teams de zwaarst mogelijke straf opgelegd. Een deelname aan LoL kampioenschappen is voor deze professionele teams namelijk niet meer mogelijk.

  League of Legends teams

  De teams hebben volgens Riot hun eigen glazen ingegooid en worden daar ook naar behandeld. De teams waren afkomstig uit de LCS, maar moeten daar nu aftreden. De redenen voor het verbannen van de League of Legends teams zijn uiteenlopend en worden hieronder algemeen beschreven.

  Team Impulse is beschuldigd van het te laat of helemaal niet betalen van zijn spelers. Bovendien bleken er helemaal geen officiële contracten met de spelers opgesteld te zijn, terwijl er wel valse documenten getoond waren. Een aantal teamleden, waaronder ook spelers van vorig seizoen, hoort nog steeds een compensatie te krijgen.

  Renegades blijkt misbruik te hebben gemaakt van connecties met Team Dragon Knights en de verbanning van Chris Badawi, mede-eigenaar van Renegades. Daarnaast blijkt Christopher Mykles, huidige eigenaar van Renegades, een illegale deal te hebben met Badawi, waarbij Badawi een aandeel van vijftig procent bleek te hebben in het team. Spelers blijken onterecht de hele tijd tussen de teams de schakelen, terwijl er verzekerd was dat de bedrijven totaal niks met elkaar te maken hadden. Bovendien blijkt het gedrag van Badawi een gevaar te zijn geweest voor de teamleden.

  Riot controleert steeds strenger op het naleven van de regels. Dit om de veiligheid en zekerheid van spelers te waarborgen.

  League of Legends

  Verkijgbaar vanaf 27 october 2009

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.