League of Legends Marvel comic onthuld door Riot Games

  Marvel en Riot Games gaan samenwerken aan een nieuwe comic over de wereld van League of Legends. De grafische roman zal volgens de planning worden uitgebracht in mei 2019 en zal de eerste volledige strip zijn die gebaseerd is op het populaire League of Legends.

  Het verhaal van de comics zal gaan over een van de League of Legends-champions, namelijk Iceborn-strijder Ashe. Zij heeft moeite met haar rol als leider in de wereld van Runeterra en de hoge verwachtingen van haar moeder. C.B. Cebulski, hoofdredacteur van Marvel, zei het volgende in een statement:

  “Veel fans van het Marvel universum en de strips delen hun interesses en passie voor verhalen vertellen met de game community. League of Legends is een van de meest bekende games in de industrie en hun unieke wereld en uitgebreide selectie van rijke personages is perfect geschikt voor stripboeken. We zijn verheugd om samen te werken met Riot en mee te bouwen aan het League of Legends universum voor fans en spelers over de hele wereld.”

  League of Legends Marvel comic aangekondigd op Twitter

  In de game valt Ashe onder de types attack, damage en carry. Ze is een vrouwelijk personage dat op haar tegenstanders schiet met pijlen en is één van de veertig originele champions uit de game. Odin Austin Schafer, schrijver bij Riot, heeft het verhaal over Ashe geschreven. Op zijn website zijn inmiddels al verschillende verhalen over diverse champions gepubliceerd. Greg Street, manager van Creative Development bij Riot Games, reageerde op het nieuws van de comics:

  “We houden van strips als een manier om verhalen te vertellen, omdat het fans van League of Legends de gelegenheid geeft om de wereld van Runeterra te zien, in plaats van er alleen maar over te lezen. We zien overeenkomsten tussen het League of Legends-universum en het Marvel-universum, omdat beide een reeks personages hebben met een meeslepende en diverse achtergrond. Het succes van Marvel bij het ontwikkelen van een wereld door middel van strips en het maken van geweldige verhalen is bepalend voor de sector. We vinden het fantastisch om samen te werken, zodat we onze eigen verhalen tot leven kunnen brengen.”

  Als je fan bent van de game kun je ons artikel lezen over de Top 8 leukste League of Legends game modes. De comic van League of Legends: Ashe - Warmother zal beschikbaar zijn in mei 2019.

  League of Legends

  Verkijgbaar vanaf 27 october 2009

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.