Hearthstone krijgt concurrentie van League of Legends card game

  Ondanks hevige concurrentie van onder andere Elder Scrolls Legends, Artifact en MtG: Arena is Hearthstone nog steeds de meest populaire online card game. Kan daar verandering in komen met Legends of Runeterra van Riot Games?

  Riot Games heeft reden voor een feestje: de enorm populaire MOBA League of Legends viert namelijk haar tiende verjaardag. De ontwikkelaar pakt het groots aan, met de aankondiging van een gloednieuwe collectible card game, getiteld Legends of Runeterra.

  Zoals Hearthstone haar karakters en lore gebruikt uit het Warcraft-universum, daar zullen League of Legends-spelers ook bekende figuren tegenkomen in de CCG. Het kaartspel speelt zich namelijk af in het universum van de MOBA en zal bekende gezichten als Teemo, Garen, Fiora en Draven gebruiken. Daarnaast zal het nieuwe spel ook compleet nieuwe karakters introduceren, die we later misschien zullen terugzien in League of Legends.

  Free-to-Play opties voor Legends of Runeterra

  In een verklaring laat Riot Games weten dat de gameplay van Legends of Runeterra draait om ‘dynamische en veranderende combat, dat spelers dwingt om hun vaardigheden, creativiteit en inzicht te gebruiken’. Om aan nieuwe kaarten te komen kunnen spelers in-game valuta of echt geld gebruiken om ze aan te schaffen, maar volgens de ontwikkelaars zijn er ook ‘robuuste Free-to-Play opties’.

  Legends of Runeterra staat gepland voor release ergens in 2020 voor PC en Mobile. Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen zich alvast registreren op de site van Riot Games om mogelijk eerder met de game aan de slag te kunnen.

  Legends of Runeterra

  Verkijgbaar vanaf 31 december 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.