La La Land zet het record voor aantal Oscar nominaties

  Vandaag zijn de Oscar nominaties voor 2017 bekendgemaakt. Filmmakers kregen in de presentatie te horen of zij kans maken op zo 'n felbegeerd beeldje. Opvallend was het aantal nominaties voor de musical met Ryan Gosling en Emma Stone. La La Land zet het record voor het aantal Oscar nominaties.

  Het aantal nominaties komt niet geheel onverwacht. De musical film werd door zowel critici als fans bijzonder goed ontvangen en er hingen al veel accolades voor de film in de lucht. Met name bij de grootste award show op het gebied van films zou La La Land erg hoge ogen gooien en dat is zeker gebeurd.

  14 nominaties voor La La Land zet het record gelijk aan dat van Titanic

  Maar liefst veertien keer was de naam La La Land te vinden op de lijst van nominaties van de Oscars 2017. De film mocht onder andere nominaties ontvangen voor een aantal belangrijke categorie├źn waaronder Beste film, Beste actuer voor Ryan Gosling, Beste Actrice voor Emma Stone en Beste Regisseur voor Damien Chazelle. La La Land zet het record gelijk aan twee andere films die al eerder zoveel nominaties in de wacht wisten te slepen.

  In 1997 zag de cast en crew van TItanic ook al zo vaak hun film voorbij komen en in 1950 werd het record gevestigd door All About Eve. Die laatste film mocht uiteindelijk zes gouden beeldjes mee naar huis nemen. Titanic won uiteindelijk elf keer, waaronder voor de categorie van beste film. Zoveel overwinning is eveneens een record en wordt door Titanic gedeeld met Ben-Hur uit 1959 en The Lord Of The Rings: The Return Of The King uit 2003.

  Of La La Land ook dit record kan evenaren of zelf overtreffen zullen we zien op zondag 26 februari. Dan wordt de Oscar-ceremonie gehouden waarbij alle winnaar bekend worden gemaakt. De show wordt gepresenteerd door Jimmy Kimmel.

  ┬ę 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.