Kwetsbare Telegram app uitgebuit door hackers

  De Telegram app heeft volgens Kaspersky Lab een kwetsbaarheid waardoor hackers aanvallen kunnen plegen op gebruikers. De fout bevindt zich in de Desktop app van Telegram en wordt sinds maart 2017 door hackers actief gebruikt om malware te verspreiden.

  Via de malware die wordt verspreid op de Desktop app infecteren hackers computers van de gebruikers. Deze computers worden gebruikt door de hackers om een achterdeur te creëren of om direct cryptocurrency te minen, waaronder Monero en Zcash. Dit wordt al sinds maart 2017 gedaan. De malware wordt door de makers verspreid door het sturen van schadelijke bestanden op de Telegram app, die worden vermomd als bijvoorbeeld foto's.

  Telegram app kwetsbaarheid aangepakt

  Door het onderzoek van Kaspersky Lab is de fout nu verholpen uit de app van Telegram. Desondanks kan het zijn dat een gebruikers computer nog steeds wordt gebruikt voor het genereren van cryptogeld of dat hackers toegang hebben tot iemands gegevens via de computer. Open of download daarom nooit bestanden van onbetrouwbare bronnen en probeer zo min mogelijk belangrijke persoonlijke gegevens te versturen via messengers apps.

  De onderzoekers melden dat er vaker kwetsbaarheden zitten in de social media die wij gebruiken. Omdat het zo'n essentieel onderdeel is geworden van ons leven moeten gebruikers extra blijven oppassen. Onlangs werd de app van Telegram om andere redenen al even uit de app store gehaald.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.