Kwartaalcijfers van EA vallen enigszins tegen

  Onlangs heeft Electronic Arts zijn kwartaalcijfers bekendgemaakt. Er zijn franchises die het erg goed hebben gedaan, maar over het algemeen zijn de cijfers toch enigszins teleurstellend.

  Niet geheel tegen de verwachting in heeft bijvoorbeeld FIFA 13 het erg goed gedaan. De franchise doet het altijd erg goed, maar het afgelopen deel heeft weer een schepje op het succes van het vorige deel gedaan. De game is ruim 12 miljoen keer verkocht, wat 23 procent meer is dan het vorige deel. Battlefield 3 Premium heeft ruim 2,9 miljoen leden en heeft het afgelopen kwartaal een flink bedrag van 108 miljoen dollar opgebracht.

  Op zich zijn deze cijfers redelijk indrukwekkend te noemen, maar toch is het totaalplaatje niet helemaal wat EA verwacht had. Omdat we aan het einde van de huidige console zitten, had EA al een lagere verwachting, maar toch viel het een beetje tegen. Er werd namelijk tussen de 1,25 en 1,35 miljard aan omzet verwacht, maar aan het einde van het kwartaal is er 'slechts' 1,18 miljard binnengekomen. EA wijt dit aan de tegenvallende cijfers van Medal of Honor: Warfighter.

  Wat betreft de vooruitzichten heeft EA goede hoop. Binnenkort komen Crysis 3, SimCity en Dead Space 3 namelijk uit en EA verwacht dat de cijfers voor deze games erg goed zullen worden. De demo van Dead Space 3 is namelijk bijna de helft zo vaak als het vorige deel gedownload en het aantal pre-orders voor Crysis 3 is ook hoger dan het vorige deel.

  Crysis 3

  Verkijgbaar vanaf 21 february 2013

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.