Krijgen we een Borderlands 3 release?

  Een Borderlands 3 release lijkt er echt te komen. Dat suggereerde Randy Pitchford, CEO bij Gearbox, tijdens Inside Gearbox Software op de afgelopen PAX West.

  In een zaal vol met Borderlands-fans sprak Pitchford zich uit over het laatste nieuws rondom zijn studio. Zo maakte hij bekend dat Gearbox inmiddels uitgever is geworden en hintte hij ook naar Borderlands 3.

  “Negentig procent van de studio is bezig met een game waarvan de meesten van jullie willen dat we ermee bezig zijn”

  Eerder al hints naar Borderlands 3 release

  Alhoewel de CEO de nieuwe Borderlands dus niet bij naam noemde, lijkt hij vrijwel zeker op de nieuwste telg uit de populaire serie te doelen. Het is niet de eerste keer dat er gehint wordt naar een eventuele release van Borderlands 3. Zo heeft Pitchford in januari gezegd dat het nieuwe deel niet voor de Nintendo Switch zal uitkomen en werd tijdens de afgelopen GDC zelfs al een techdemo van de game getoond.

  In april werd al bekend dat Scott Kester, art director van Battleborn, en Mikey Neumann meewerken aan de game. Voor Neumann zou dit overigens niet zijn eerste medewerking aan een game binnen de franchise zijn. Zo was hij de schrijver van het origineel en sprak hij ook nog de stem van het personage Scooter in.

  Het is al bijna drie jaar geleden dat het laatste deel uit de serie tot nu toe, Borderlands The Pre-Sequel, uit kwam. Wel kwam in 2015 nog Borderlands The Handsome Collection, waarin zowel The Pre-Sequel en Borderlands 2 zaten. Sindsdien is het wachten op Borderlands 3, maar een release is tot op heden niet officieel bekendgemaakt.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.