KPN Ventures investeert 35 miljoen euro in startups

  KPN heeft 35 miljoen euro gereserveerd voor investeringen in strartups. Het bedrijf wil met KPN Ventures innovatieve producten, diensten en netwerken creëren voor haar klanten.

  KPN is begonnen met KPN Ventures, een speciaal investeringsfonds om outside-in innovatie te bevorderen en de betrokkenheid van KPN bij start-ups te vergroten. Het bedrijf verwacht dat de investeringen in startups innovatieve producten, diensten en netwerken opleveren voor haar klanten. KPN hoopt hiermee een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van innovatie-ecosystemen in Nederland.

  KPN Ventures moet innovatieve toepassingen versnellen

  “Potentiële partners kunnen bij ons gebruik maken van onze toonaangevende netwerken, uitgebreide kennis op het gebied van connectiviteit en beveiliging, en de mogelijkheid om nieuwe, innovatieve toepassingen onder de aandacht te brengen bij miljoenen klanten.

  We zijn voorstander van open innovatie, en door onze krachten te bundelen met start-ups willen we de ontwikkeling en commercialisering van zulke innovatieve toepassingen versnellen””, zegt Jan Kees de Jager, CFO bij KPN.

  KPN heeft in eerste instantie een bedrag gereserveerd van 35 miljoen euro voor investeringen die aan de criteria van het fonds voldoen.

  Vorige week werd bekend dat KPN de databundels voor zakelijke gebruikers heeft verhoogd. De verhoging van de bundels is geheel gratis en gebeurt volledig automatisch.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.