Komt Warner Bros met een Harry Potter RPG?

  Nadat de laatste Harry Potter film verschenen is in 2011, is het qua games gebaseerd op de franchise erg stil gebleven. Warner Bros gaat die stilte mogelijk doorbreken met een AAA Harry Potter RPG gemaakt met de Unreal Engine 4.

  Het gerucht is ontstaan door een advertentie voor een baantje bij Avalanche Software. Deze studio is onderdeel van Warner Bros Interactive Entertainment sinds januari. Daarvoor zorgde deze ontwikkelaar voor de Disney Infinity games, die in 2016 zijn stopgezet. Warner Bros is voor de ontwikkelaar op zoek naar een senior schrijver voor games.

  Harry Potter RPG geruchten

  Er zijn verschillende reden waarom er gedacht wordt dat de schrijver gezocht wordt voor een Harry Potter RPG. Ten eerste staat Warner Bros erom bekend om games uit te geven die gebaseerd zijn op grote franchises. De uitgever gaf in de afgelopen jaren bijvoorbeeld games uit als Batman Arkham Knight, Middle-earth Shadow of Mordor, Mad Max en ook de LEGO Harry Potter Collection van afgelopen jaar. Ook ontwikkelaar Avalanche Software heeft ervaring met gelicenceerde games als Cars 2 en Disney Infinity.

  Het is dus goed mogelijk dat de game op een licentie is gebaseerd, maar welke dat is, is niet bekend. De vacature geeft een hint naar wat het kan zijn. De schrijver moet namelijk een feilloos begrip hebben van de Britse cultuur en grammatica. De grootste Britse franchise die aan Warner Bros verbonden is, is Harry Potter.

  De vacature geeft verder nog aan dat het om een RPG gaat. Twee andere vacatures maken het gerucht compleet door te vermelden dat er voor Avalanche Software gezocht wordt naar werknemers voor een AAA-project dat gemaakt zal worden met de Unreal Engine 4.

  Of een Harry Potter RPG ook echt gemaakt zal worden is nog maar afwachten aangezien het om een gerucht gaat gebaseerd op een vacature. Het project zal in ieder geval nog in een beginfase zitten omdat de ontwikkelaar pas sinds janurai bij Warner Bros hoort, dus een daadwerkelijke game hoeven we dit jaar nog niet te verwachten.

  Harry Potter en de Relieken van de Dood - Deel 1

  Verkijgbaar vanaf 18 november 2010

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.