Komt Nintendo met een draadloze Switch SNES-controller?

  Nintendo heeft via een patent het concept voor een Super Nintendo controller vastgelegd. Dit is niet zomaar een SNES-controller, maar lijkt er een te worden die voor de Nintendo Switch uit gaat komen. Het patent dook op via de website van Amerikaanse overheidsorgaan de Federal Communications Commission (FCC).

  Op de website van FCC is een afbeelding te zien die wel heel veel weg heeft van een Super Nintendo controller. alleen in dit geval gaat het om een draadloos apparaat met meer of andere toetsen dan het origineel. Zo zou er een ZL en ZR toets te vinden gaan zijn op de controller en dat wijst op een controller voor de Nintendo Switch. Sterker nog, het wijst op een controller die een Joy-Con docking rail heeft, waarmee deze op de Switch geklikt kan worden.

  Wijst de Switch SNES-controller op nieuwe games?

  De SNES-controller is niet de eerste controller die uitkomt voor de Switch. Eerder al kwam er een controller uit in de stijl van de Nintendo Entertainment System, de 8-bit console van Nintendo. Destijds ging het om een controller die voor Switch Online leden aan te schaffen is om de gratis NES-games te spelen zoals het hoort. Dit betekent niet meteen dat de komst van de SNES-controller aanduidt dat er SNES-games onderweg zijn naar de hybride console, al zijn er nog zoveel gelijkenissen te vinden tussen de NES- en SNES- controllers.

  De Switch SNES-controller heeft namelijk, zoals het lijkt, niet alleen een Joy Con docking rail, maar zal ook draadloos gebruikt kunnen worden op de console. De verbinding loopt via bluetooth of een USB-kabel en de 525 MAh batterij zorgt ervoor dat je met gemak uren achtereen kunt spelen. Vooralsnog is onbekend of en wanneer de controller uit moet komen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.