Kojima stopt met horror games door nachtmerries

  Hideo Kojima stopt met het maken van horror games. De game-ontwikkelaar van onder andere Metal Gear Solid krijgt er naar eigen zeggen nachtmerries van.

  De nooit uitgebrachte horror game Silent Hills had Kojima's grote angstaanjagende game moeten zijn, ware het niet dat uitgever Konami de stekker uit het project haalde. Een revanche in dit genre ziet Kojima echter niet zitten.

  "Ik word snel ergens bang voor en omdat ik dat snel word, is het voor mij makkelijk om iets te ontwikkelen wat angstaanjagend is. In het proces naar een horror game toe zijn wij als ontwikkelaars constant enge beelden aan het bedenken. Dat geeft mij nachtmerries en dat is de reden dat ik geen horror games meer wil maken."

  Maar Kojima heeft meer ervaring met horror games. Voordat Silent Hills zou moeten uitkomen bracht Kojima de P.T. demo op de markt. Deze demo laat gamers alvast kennis maken met de beangstigende wereld die Kojima wilde scheppen in Silent Hills. Helaas is de demo niet meer speelbaar nadat Konami Silent Hills annuleerde.

  Tip voor horror games

  Ondanks dat Kojima het proces niet meer wil meemaken, weet hij wel wat de sleutel is tot een goede horror-game. Het is volgens hem een proces van buiten het gewoonlijke denken, zoals bijvoorbeeld Resident Evil 7 liet zien.

  Daarnaast kun je volgens Kojima het beste mensen angst inboezemen als zij geen idee hebben van hoe het monster in elkaar zit. Hij noemde de film Alien als voorbeeld. Die film is volgens de ontwikkelaar beangstigend op de momenten dat het monster niet helemaal in beeld is en de kijker geen volledig beeld krijgt.

  Kojima stopt niet helemaal

  De nachtmerries betekenen overigens niet dat Kojima stopt met het ontwikkelen van games. Zijn meest recente project, de open world action-RPG Death Stranding, is in de maak. Een releasedatum is echter nog niet bekend gemaakt. De verwachting is dat de game in 2019 pas verkrijgbaar is.

  Silent Hills

  Verkijgbaar vanaf 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.