Kojima maakt meer bekend over Death Stranding

  Videogame-icoon Hideo Kojima heeft op de perconferentie van PlayStation voorgaand aan de Tokyo Game Show meer bekendgemaakt over het mysterieuze Death Stranding.

  Kojima vermeldt tijdens de presentatie de betekenis van het logo en de titel. De strepen onder te tekst zijn geen bloedsporen of inktsporen, maar draden. De geestelijk vader van Solid Snake vertelt hoe de game gaat over mensen die verbonden zijn middels draden (strands). Vandaar de titel Death Stranding.

  Death Stranding verbindt spelers middels draadjes

  De mysterieuze Kojima laat nog niet alles los rondom Death Stranding. De game zal open-world zijn met een bepaalde graad van vrijheid en zullen er verschillende online elementen in de game zitten.

  Hierin zullen spelers verbonden worden middels deze strands en zal het online gedeelte van Death Stranding anders zijn dan gebruikelijk is in online games. Daarnaast zal de game beschikbaar zijn in 4K en zal HDR ondersteund worden.

  Eerdere onthulling op E3

  Death Stranding werd al eerder dit jaar door Kojima zelf aangekondigd tijdens de E3. Hier liet hij de reveal trailer zien van de game, maar liet verder vrij weinig los over de inhoud. Hij vertelde daar dat het project iets zou bevatten wat nog nooit eerder is vertoond en dat dit zijn beste project ooit zou worden, Hij zal geen concessies hoeven doen om de game zo snel mogelijk af te ronden, iets wat voorheen wel gebeurde bij zijn games.

  Kojima is zelf aanwezig op de Tokyo Game Show 2016 en hoopt daar meer informatie over de game te kunnen geven die hij nog niet kon delen tijdens de PlayStation persconferentie.

  Death Stranding

  Verkijgbaar vanaf 8 november 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.