Kickstarter backers voor Shenmue 3 op Steam kunnen hun geld terugkrijgen

  Tijdens E3 2019 werd bekend dat het langverwachte Shenmue 3 aanvankelijk een Epic Games Store exclusive zal zijn. Zoals vaker wanneer een game exclusief via Epic verkrijgbaar is waren fans hier niet blij mee. De ontwikkelaar heeft nu bekendgemaakt dat backers die Shenmue 3 op Steam willen hun geld terug kunnen krijgen.

  Ys Net

  Shenmue 3 heeft geen gemakkelijke ontwikkeling gehad. De game werd in 2015 aangekondigd, veertien jaar na de release van het vorige deel. Daarna werd de release van de game meerdere keren uitgesteld. De recente aankondiging dat de PC-versie van de game aanvankelijk exclusief via Epic verkrijgbaar zal zijn was voor veel fans dus de zoveelste tegenvaller.

  Hoewel Shenmue 3 op Steam niet geannuleerd is heeft ontwikkelaar Ys Net wel begrip voor fans die niet willen wachten totdat de game daar beschikbaar wordt. Er zijn meerdere opties beschikbaar voor wie de game op Steam had willen ontvangen. Een optie om geld terug te krijgen is daar één van.

  Hoe zullen Shenmue 3 Steam backers de game nog meer kunnen ontvangen?

  Uiteraard kunnen backers die de PC versie willen hebben kiezen voor een download via de Epic Games store. Ook zal het mogelijk zijn om een Steam Key te ontvangen wanneer de game op dit platform uitkomt, ook als je de Epic versie ook hebt ontvangen. Daarnaast is het mogelijk om je verzoek voor de PC-versie om te zetten in een verzoek voor de PS4 versie. Het omgekeerde kan ook.

  Verandert er iets voor mensen die geen Kickstarter backer zijn?

  Behalve dat de game dus aanvankelijk niet op Steam beschikbaar zal zijn verandert er niets voor wie geen Backer is. Tegen de tijd dat de game uitkomt kun je gewoon kiezen tussen de PC versie via Epic Games of de PS4 versie, of je kunt kiezen om te wachten op een Steam release.

  Als je wel Kickstarter Backer bent loont het om de Kickstarter pagina van de game de komende tijd in de gaten te houden. Deze pagina wordt geüpdatet wanneer je kunt aangeven welke versie je wil ontvangen.

  Shenmue 3 komt op 19 november 2019 uit voor PC en PS4. Aanvankelijk zal PC versie exclusief in de Epic Games Store beschikbaar zijn. Wanneer Shenmue 3 op Steam uitkomt is nog niet bekend.

  Shenmue III

  Verkijgbaar vanaf 19 november 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.