Kaspersky antivirus software komt gratis beschikbaar

  In een blogpost meldt Eugene Kaspersky, CEO van Kaspersky Lab dat de Kaspersky antivirus software gratis beschikbaar is wereldwijd. Na dik anderhalf jaar gewerkt te hebben aan het project, heeft het team de software aangekondigd.

  Kaspersky

  Na de succesvolle testen met miljoenen downloads in landen als Rusland, China en Ukraïne komt de sofware de komende maanden wereldwijd uit. Per maand komt de software beschikbaar voor een beperkt aantal landen. In oktober komt Nederland aan de beurt, in november zouden alle landen het programma kunnen downloaden.

  Over het Kaspersky antivirus

  De software bevat naast het gratis antivirus systeem andere features om PC’s veilig te houden. Voor 50 euro biedt Kaspersky daarnaast premium bescherming aan. Deze bescherming bevat extra’s zoals ouderlijk toezicht, online betalingsbescherming en beveiligde verbinding (VPN). Gebruikers die dit geld niet neer kunnen leggen hebben volgens het bedrijf toegang tot de gratis software die hun PC ook goed beschermt.

  Gebruikers hoeven zich geen zorgen te maken om advertenties of dergelijke wanneer Kaspersky Free geïnstalleerd is. Kaspersky zegt dat het enige doel van de software is om het Internet veiliger te maken. Daarom traceert de software werkelijk alle cyber bedreigingen.

  De eerste ‘wave’ van Kaspersky Free begint in Amerika. Begin oktober kunnen wij ook in de Benelux met een groot deel van Europa de software testen. Of het aanslaat kunnen we dus eerst horen vanuit Amerika.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.