Judgment release in gevaar door drugsschandaal rondom hoofdpersoon

  SEGA heeft de verkoop van de Judgment release voorlopig stopgezet nadat één van de acteurs die in de game speelt is opgepakt wegens cocaïnegebruik. Totdat SEGA meer duidelijkheid heeft over de situatie legt het bedrijf de verkoop van de game stil in Japan. Hoe het in het Westen zit, is nog niet bekendgemaakt door SEGA.

  Volgens Mainichi News (via Kotaku) is acteur en muzikant Pierre Taki opgepakt wegens het gebruik van cocaïne. In Judgment speelt hij de rol van yakuza Kyohei Hamura en wegens het drugsschandaal legt SEGA voor nu de fysieke en digitale verkoop van Judgment stil. Daar blijft het alleen niet bij, want SEGA is ook bezig met het verwijderen van tweets rondom de game op Twitter.

  Voor nu speelt de situatie alleen nog in Japan en is het onzeker of de Judgment release in het Westen ook in gevaar is. SEGA heeft nog geen verdere uitspraken gedaan over de Judgment release. Mits de game niet geannuleerd wordt, kan het ook zijn dat de game uitgesteld wordt of dat de acteur volledig vervangen wordt door iemand anders.

  Dit is namelijk wel Disney op het moment aan het doen is wegens de aankomende release van Frozen 2. Taki spreekt namelijk de Japanse versie van Olaf in, maar voor hem wordt volgens Asashi News nu een vervanger gezocht. Aangezien Frozen en dus ook Olaf in Kingdom Hearts III voorkomen, heeft Square Enix besloten om een andere stemacteur te gebruiken voor Olaf. De nieuwe, Japanse stemacteur voor Olaf zal via een toekomstige update geïntroduceerd worden.

  Judgment release niet de eerste game in de problemen wegens drugs

  Het is niet de eerste keer dat een game in gevaar komt wegens drugs in Japan, want een soortgelijke situatie ontstond ook bij Yakuza 4. Toen werd acteur Hiroki Narimiya vervangen nadat hij beschuldigd werd van cocaïnegebruik. De hevige reactie is niet zo gek aangezien Japan een streng beleid heeft als het op illegale drugs aankomt. Situaties als deze zijn in het verleden vaker voorgekomen die vaak hebben gezorgd voor het einde van een product en/of carrière.

  Judgment moet op 25 juni uitkomen op de PlayStation 4. De game is voor nu nog verkrijgbaar via de PlayStation Store als pre-order.

  Judgment

  Verkijgbaar vanaf 25 june 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.