Joseph Gordon-Levitt speelt Edward Snowden in biografische film

  Joseph Gordon-Levitt zal definitief in de rol van NSA-klokkenluider Edward Snowden kruipen, in de nieuwe film van politiek regisseur Oliver Stone. Dat meldt Reuters.

  Het nieuws bevestigt eerdere berichtgeving van Variety, waarin Joseph Gordon-Levitt al aangaf dat hij een rol had in de biografie van de Amerikaanse klokkenluider. De film wordt gebaseerd op twee boeken, die het lekken van de NSA-documenten door voormalig CIA-medewerker Snowden uit de doeken doen.

  Joseph Gordon-Levitt speelt politieke vluchteling Edward Snowden

  Aankomende januari begint de productie van de biopic met Joseph Gordon-Levitt als de politieke vluchteling Snowden, die momenteel asiel heeft in Rusland. Recentelijk verscheen een documentaire over de voormalige systeembeheerder van de NSA-servers: 'CitizenFour' van Laura Poitras.

  Oliver Stone, bekend van politieke drama's als JFK, W. en Natural Born Killers, regisseert de film, die de naam 'The Snowden Files' draagt. In januari sloeg hij nog een film over Martin Luther King af. Acteur Gordon-Levitt werkt naast zijn rol als de klokkenluider nu ook aan de productie van superheldenfilm Sandman.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.