Is Joker 2 nou wel of niet in de maak?

  Het recent verschenen Joker is een commercieel en kritisch succes, want het is de eerste R-rated film die meer dan één miljard dollar wist op te halen. En Warner Bros. is schijnbaar tevreden met de film van regisseur Todd Philips, maar bronnen tegenover The Hollywood Reporter bevestigen dat Joker 2 in de maak is.

  Warner Bros. Pictures

  Door het financiële succes van de film staat Warner Bros. te trappelen om een vervolg te maken voor Joker en wederom mag Todd Philips de regie op zich nemen. Niet alleen dat, ook hoofdrolspeler Joaquin Phoenix zou deelnemen aan Joker 2. Beide mannen lieten eerder al weten dat zij er voor openstonden om terug te keren naar de wereld van DC.

  Voor DC zou dat waarschijnlijk een succesvol nieuw deel opleveren. Zoals gezegd is Joker de eerste R-rated film die de grens van 1 miljard dollar overschrijdt en treedt daarmee in de voetsporen van enkele succesvolle DC-films. Aquaman (1.15 miljard), The Dark Knight Rises (1.08 miljard) en The Dark Knight (1 miljard) zijn de andere DC-films.

  Warner Bros. en regisseur Philips willen allebei niet reageren op de berichtgeving van The Hollywood Reporter. Details zijn dan ook nog niet bekend, evenals of Philips en Phoenix inderdaad terugkeren voor Joker 2.

  Joker 2 in de maak met Philips en Phoenix?

  Of de bronnen van The Hollywood Reporter het bij het juiste eind hebben is nog maar de vraag. Bronnen van Deadline laten namelijk weten dat het verhaal van The Hollywood Reporter helemaal niet klopt. Zo zouden meerdere details onjuist zijn en zouden een aantal gesprekken tussen Phillips en Warner Bros. niet hebben plaatsgevonden. Voor nu kunnen we alleen gissen tot Warner Bros. zelf duidelijkheid geeft over de situatie.

  Wij gaven Joker een 9.2 in de review en schreven dat het een "controversiële, adembenemende en angstaanjagende film is".

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.