John Wick 4 is aangekondigd en komt in 2021 naar de bioscoop

  John Wick: Chapter 3 is nog maar net in de bioscoop verschenen en we kunnen alweer uitkijken naar het volgende deel. Lionsgate heeft aangekondigd dat John Wick: Chapter 4 op 21 mei 2021 uitkomt. Hoofdrolspeler Keanu Reeves houdt het dus niet bij een trilogie.

  Independent Films

  Lionsgate bracht dit nieuws naar buiten via SMS. Verschillende fans kregen een berichtje binnen met de tekst: "You have served. You will be of service. John Wick: Chapter 4 is coming -- May 21, 2021."

  Waarom is John Wick 4 nu al aangekondigd?

  Dat het vervolg op John Wick 3 al zo snel is aangekondigd, heeft waarschijnlijk te maken met de populariteit van de film. Chapter 3 heeft in de Verenigde Staten tijdens zijn openingsweekend Avengers: Endgame verslagen en staat nu bovenaan de Amerikaanse box office. Endgame haalde in zijn vierde weekend in totaal 30 miljoen dollar op, John Wick wist vier keer zoveel op te halen. De actiefilm was in zijn eerste weekend goed voor een omzet van 56,8 miljoen dollar.

  Voor de franchise is dit een record. De eerste John Wick uit 2014 startte met een omzet van 14,4 million en John Wick 2 uit 2017 haalde in zijn openingsweekend in totaal 30,4 miljoen dollar op. Het nieuwste deel uit de franchise heeft dus een grotere omzet behaald dan de vorige twee delen bij elkaar opgeteld.

  John Wick 3 trailer

  Speelt Keanu Reeves mee in de nieuwe John Wick film?

  Zonder het einde te verklappen van John Wick: Chapter 3, kunnen we met grote zekerheid zeggen dat Keanu Reeves ook weer van de partij is in het vervolg. John Wick is natuurlijk geen John Wick zonder Keanu Reeves. De inmiddels 54-jarige acteur heeft in het verleden grote successen behaald met de Matrix-franchise. In totaal zijn er drie Matrix films uitgebracht. De eerste film kwam uit in 1999, de laatste twee kwamen allebei in 2003 uit.

  Naast het feit dat Keanu Reeves in zowel de John Wick als de films van The Matrix speelt, bestaat er nog een opvallende connectie tussen de twee franchises. De regisseur van alle drie de John Wick-films, Chad Stahelski, was namelijk de stuntman van Keanu Reeves' personage Neo uit de sciencefiction trilogie.

  John Wick: Chapter 4 is vanaf 21 mei 2021 te zien in de bioscoop.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.