JJ Abrams nieuwe regisseur Star Wars Episode 9

  JJ Abrams keert terug bij Lucasfilm om Star Wars Episode 9 te regisseren. Eerder was hij al regisseur van Star Wars The Force Awakens

  Vorige week werd bekend dat Star Wars Episode 9, die pas in 2019 uit moet komen, zonder regisseur is komen te zitten. Lucasfilm en toenmalig regisseur Colin Treverrow hadden creatieve verschillen, waardoor Treverrow eieren voor zijn geld koos en vertrok.

  Er werd volop gespeculeerd over wie Treverrow zou kunnen opvolger als Star Wars 9 regisseur. We hebben daar zelfs een heuse special aan gewijd, waarin onder andere de naam van Rian Johnson en JJ Abrams genoemd werd. Kathleen Kennedy, baas bij Lucasfilm, bevestigde vervolgens dat de keuze op Abrams is gevallen.

  JJ Abrams terug op oude nest

  De Star Wars serie is voor Abrams geen onbekende. Zo was hij al de regisseur van Star Wars The Force Awakens, die in 2015 de franchise een compleet nieuw leven liet inluiden. De film werd toentertijd goed ontvangen, leverde veel op, maar kreeg ook de nodige kritiek te verduren. Veel gebeurtenissen uit The Force Awakens zouden te veel op die uit de allereerste Star Wars lijken.

  Voordat het tijd is voor Star Wars Episode 9, verschijnt op 13 december eerst nog Star Wars The Last Jedi, het achtste deel, in de bioscoop. Die wordt geregisseerd door Rian Johnson. Ook staat er nog een tussendeel gepland over het leven van Han Solo, dat op 25 mei 2018 uitkomt in de Verenigde Staten. Een datum voor een Nederlandse release is nog niet bekend.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.