Jeremy Renner keert terug in Mission: Impossible 5

  Jeremy Renner heeft tegenover Yahoo! TV bevestigd dat hij opnieuw de rol van IMF-agent William Brandt zal spelen in Mission: Impossible 5. Daarmee is hij de derde acteur die zijn terugkeer vastlegt, na Tom Cruise als hoofdpersoon Ethan Hunt en Simon Pegg als computerexpert Benji Dunn.

  Renner is momenteel druk bezig met de opnames voor Avengers: Age of Ultron. Daarin speelt hij wederom de rol van Hawkeye. Age of Ultron staat gepland voor een release op 1 mei 2015. Op de vraag of het publiek hem ook kan verwachten in het tweede seizoen van de politieserie True Detective, laat hij weten dat dat erg onwaarschijnlijk is.

  "Momenteel zit ik krap in mijn tijd, omdat ik bezig ben met Avengers 2 [Age of Ultron], en Mission: Impossible 5 steekt ook nog zijn hoofd om de hoek. Daarnaast wil men een nieuwe Bourne-film maken. Het is onwaarschijnlijk dat ik daarvoor [True Detective] de tijd kan vinden op dit moment."

  Mission: Impossible is winstgevend

  Renner, Cruise en Pegg speelden al eerder samen in het vierde deel van de Mission: Impossible-reeks, te weten Ghost Protocol. Die film verscheen in december 2011 en bracht ruim 500 miljoen euro in het laatje, met een budget van iets meer dan 100 miljoen euro. Voorts gaan er geruchten over de terugkeer van actrice Paula Patton als Jane Carter, al is dat nog niet bevestigd.

  Mission: Impossible 5 wordt geregisseerd door Christopher McQuarrie, die Edge of Tomorrow - nu in de bioscoop te zien - schreef, en daarvoor al eerder met Tom Cruise samenwerkte aan de actiefilm Jack Reacher uit 2012. Het vijfde deel in de Mission: Impossible-serie staat gepland voor een release op 25 december 2015.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.