Je PSN naam veranderen is vanaf morgen mogelijk

  Je kunt eindelijk afkomen van de kinderachtige PSN naam die je hebt bedacht toen je 12 was. Het is namelijk vanaf morgen mogelijk om je PSN naam (online ID) te veranderen. Sid Shuman, de social media manager van PlayStation, heeft een blogpost geplaatst die allerlei informatie geeft over deze langverwachte functie.

  Het veranderen van je online ID was al een tijdje mogelijk voor deelnemers van het Preview-programma. Er was in deze testfase één game die de nieuwe namen niet goed liet zien, ondanks dat hij na 1 april 2018 uitkwam. Alle games die zijn uitgekomen na deze datum zijn ontwikkeld om deze functie te ondersteunen. Sony kan dit alleen niet garanderen aangezien natuurlijk niet alle games specifiek voor deze functie getest zijn.

  Hoe kan je je PSN naam veranderen?

  Voor het veranderen van je naam heb je twee mogelijkheden. Het kan namelijk via de PlayStation 4 zelf en via de webbrowser op internet. Dit doe je als volgt:

  PlayStation 4:

  1. Ga naar de instellingen
  2. Kies [Accountbeheer] > [Accountgegevens] > [Profiel] > [Online ID].
  3. Vul een nieuwe Online ID naar keuze in of kies er een uit de suggesties.
  4. Volg de instructies op het scherm om je naamsverandering te voltooien.

  Webbrowser:

  1. Log in op je PlayStation Network account en klik op PSN profiel in het menu
  2. Klik op bewerken (de knop naast je Online ID)
  3. Vul een nieuwe Online ID naar keuze in of kies er een uit de suggesties.
  4. Volg de instructies op het scherm om je naamsverandering te voltooien.

  Het is alleen mogelijk om je PSN naam te veranderen op de PlayStation 4 en in je webbrowser. Het is dus niet mogelijk op de PlayStation 3 en PS Vita.

  Kost het veranderen van je Online ID geld?

  De eerste keer zal gratis zijn. Daarna kost het €9.99 per verandering. Ben je lid van PlayStation Plus? Dan kost het je maar €4,99 per verandering. Als je niet tevreden bent met je nieuwe naam kun je hem kosteloos terugzetten door de PlayStation klantenservice te raadplegen. Het is ook mogelijk om je oude naam voor 30 dagen naast je nieuwe online ID op je profiel te tonen zodat vrienden je gemakkelijker kunnen herkennen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.