Japans bedrijf komt met bril die oplicht bij smartphone notificaties

  Het Japanse bedrijf Matilde toont een nieuwe smartglass, genaamd FUN'IKI Ambient Glasses. Deze slimme bril licht op wanneer je een notificatie op je smartphone krijgt, waardoor je je toestel alleen tevoorschijn hoeft te halen als dat écht nodig is.

  De FUN'IKI Ambient Glasses heeft drie led lichtjes boven elke lens die oplichten zodra je een notificatie binnen krijgt op je smartphone. De bril verbindt met je telefoon door middel van wifi. De lichtjes op het toestel hebben daarnaast drie verschillende modi: Disco, Party en Relax.

  Door middel van de app die bij de bril hoort is het mogelijk om de lichtjes aan te passen. Zo kun je bepalen welk lichtje bij welke app hoort en hoe lang de lichtjes knipperen. Ook is het mogelijk om de de lichtjes in te stellen als een bepaalde code.

  Verder heeft de bril een mini speaker in de pootjes, die geluid geeft zodra er een melding binnenkomt. De bril wordt opgeladen via een micro USB port aan de linkerkant en de batterij moet het ongeveer twee dagen uithouden.

  FUN'IKI Ambient Glasses geen concurrent Google Glass

  Overigens wordt de FUN'IKI Ambient Glasses zeer waarschijnlijk geen concurrent van Google Glass. De FUN'IKI is alleen maar in staat om notificaties weer te geven, terwijl de Google Glass een mini-computer is. Google hoeft zich dan waarschijnlijk ook geen zorgen te maken over een nieuwe tegenstander op de markt van technologische brillen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.