Italië wil gratis WiFi om economie te helpen

  De Italiaanse economie staat al lange tijd onder druk. Het land blijft achter ten opzichte van andere Europese landen. Om nieuwe groei te stimuleren wil het land overal gratis WiFi introduceren.

  De Italiaanse overheid is met een plan gekomen om gratis WiFi te bieden op duizenden plaatsen door het hele land. Grote winkels, taxi's, vliegvelden en openbare gebouwen zouden gratis internet moeten aanbieden. Deze moet ook zonder wachtwoord te gebruiken zijn.

  Italië heeft langzaam internet

  Italië loopt binnen Europa achter als het gaat om internet. Veel mensen hebben geen toegang tot internet met hoge snelheid of kunnen dat niet betalen. Slechts één procent van de bevolking heeft een verbinding die hoger is dan 30 MB per seconden.

  Dit gebrek aan internet en infrastructuur moet opgelost worden om de economie te helpen, zo stellen Italiaanse politici. "Gratis WiFi kan een grote impact hebben en helpen de economie te herstellen, beginnend met sectoren zoals toerisme," zo stelt Sergio Boccadutri, een Italiaanse politicus die het plan steunt.

  De Italiaanse overheid zal 5 miljoen euro bijdragen de komende drie jaar, zodat gebouwen voorzien kunnen worden van WiFi. Over het plan zal in 2015 gestemd worden.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.