IT Chapter 3 wordt een feit als het aan Pennywise-acteur Bill Skarsgard ligt

  Vooralsnog zijn er al de nodige geruchten dat er aan een derde film van de horrorreeks IT wordt gewerkt. Met IT Chapter 3 zou Pennywise-acteur Bill Skarsgård helemaal klaarstaan om verhaal over het ontstaan van deze enge horrorclown te vertellen. Als Bill wordt gevraagd zal hij per direct het contract tekenen.

  Warner Bros. Pictures

  Bill Skarsgård heeft zin om aan een derde film rondom dit Stephen King-verhaal te werken. Ondanks dat de hoofdlijnen van het verhaal zijn verteld, zit er nog voldoende in de boeken om nog meer over de horrorclown te vertellen.

  IT Chapter 3 op komst?

  Mits het verhaal natuurlijk goed is. Zo heeft Skarsgård zelf al de nodige ideeën waar een eventuele derde versie van IT over zou kunnen gaan. In de film is een grotere rol voor de clown weggelegd dan in de laatste film. In een interview met Entertainment Weekly zegt de acteur het volgende:

  "Het boek eindigt waar de tweede film eindigt, dus dat is het laatste hoofdstuk van dit verhaal. Er is dit interessante aspect van teruggaan in de tijd voordat dit allemaal gebeurde. Er kan daar een verhaal zijn dat het ontdekken waard is. Dat zou duidelijk een verhaal zijn dat niet in het boek staat, het zou een vrijstaand verhaal zijn, maar duidelijk in hetzelfde universum. Dus er is misschien iets interessants aan de hand. Ik denk dat het leuk zou zijn."

  Wat is IT nu voor een wezen?

  De acteur gaat in zijn eentje niet bepalen of er IT Chapter 3 ooit uitkomt. Toch gingen er eerder al geruchten rond dat regisseur Andrés Muschietti een derde film overweegt. Deze zou dan niet de boeken volgen, maar een eigen verhaal vertellen. In die film zou meer de focus kunnen worden gelegd op Pennywise de dansende clown. In de boeken is een hele geschiedenis rondom het ontstaan van IT geschreven waarbij dit duistere figuur een gigantische schildpad als tegenhanger heeft. Zowel de miniserie als films negeerden deze verhaallijn.

  Waar IT alles kapot maakt, heeft die schildpad ons universum geschapen op het moment dat het beest moest braken. De originstory van IT was te diepgaand om in IT Chapter One en IT Chapter Two kwijt te kunnen. Dit zou een kans zijn om het verhaal zo te schrijven dat er voldoende ruimte is om het hele maffe en ingewikkelde verhaal duidelijk op het witte scherm te brengen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.