IT 2 release officieel bekendgemaakt door Warner Bros

  De populaire horrorfilm IT over de enge clown wist record na record te verbreken en voornamelijk positieve reviews binnen te halen. Tijd dus voor New Line Cinema en Warner Bros om de IT 2 release bekend te maken!

  Warner Bros

  New Line Cinema en Warner Bros lijken dan ook de huidige tactiek te behouden. Het tweede deel gaat namelijk ook in september uitkomen. De film moet als alles volgens plan verloopt op 6 september 2019 te zien zijn in de bioscoop. Andy Muschietti, regisseur van It, zei tegenover Variety het volgende:

  ‘’Voor het tweede deel hebben we waarschijnlijk het script in januari af, het zou dan ideaal zijn als we de voorbereidingen in maart kunnen verrichten. In het eerste deel volgden we alleen de kinderen. In het tweede deel volgen we dezelfde personages ook, maar dan 30 jaar later als ze volwassen zijn geworden. In IT: Chapter Two zullen ook flashback zitten terug naar 1989 toen de groep nog jong was.’’

  IT 2 release in 2019 vanwege groot succes

  IT, gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King, haalde 123.1 miljoen dollar binnen in het openingsweekend in Amerika. Dat is het grootste bedrag ooit voor een september release, herfst release en voor een horrorfilm. Geen kattenpis dus en daarom hebben New Line Cinema en Warner Bros de handen weer ineen geslagen en de releasedatum voor het tweede deel van IT bekendgemaakt.

  Wereldwijd wist de film IT al bijna 500 miljoen dollar binnen te halen. Met een budget van ‘maar’ 35 miljoen dollar kun je wel zeggen dat New Line Cinema en Warner Bros een pareltje in handen hebben.

  Ja, zeker een pareltje! Want de maand september is nooit echt een goudmijn voor filmmakers, in de zomer trek je namelijk de meeste bezoekers. Maar met een grote naam als IT lijkt dit fenomeen verbroken. Zonder grote concurrentie van andere films weet IT de bioscoopzalen wereldwijd te domineren.

  Heb jij IT gezien? En kijk je uit naar het tweede deel? Laat het ons hieronder weten, wij zijn benieuwd!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.