Is Horizon Zero Dawn 2 onderweg naar PS5?

  Het is al even geleden dat we van de Nederlandse gamestudio Guerrilla Games gehoord hebben. Daar komt nu verandering in, want de studio lijkt te werken aan Horizon Zero Dawn 2. Althans, daar wijst een vacature van de studio op.

  Guerilla Games

  In de vacature wordt namelijk gezocht naar een Technical Vegetation Artist, oftewel iemand die zich moet richten op de aankleding van de wereld. Op zich is dat nog geen aanwijzing naar een opvolger van Horizon Zero Dawn uit 2017. Die komt in de vorm van een volgende paragraaf uit de vacature.

  Daarin is te lezen dat er vier teams aan de omgevingen van het project werken en dat er een team is dat zich richt op het maken van 'prachtige bebossing'. Het is een redelijk duidelijke hint naar een tweede deel van Aloys avontuur.

  Horizon Zero Dawn 2 als PS5 releasegame?

  Een andere vacature die het Amsterdamse Guerrilla open heeft staan, zou wel eens kunnen verraden dat de game naar de PlayStation 5 komt. In de vacature voor een Principal Animator for Living World wordt namelijk gesproken over free moving crown-animaties. Dit duidt op een massa, zoals een mensenmassa, die zich vrij beweegt door een gamewereld. Het is geen nieuwe feature, maar wel één die veel rekenkracht vergt.

  Hoewel hier niet over Zero Dawn gesproken wordt, zou het dus zomaar eens kunnen dat deze game een dergelijke feature bevat. Daarmee is het onwaarschijnlijk dat de titel nog op de PlayStation 4 uitkomt en is de kans dat het een PS5 releasegame wordt erg groot.

  Officieel is er nog niets bekend rondom Horizon Zero Dawn 2 en Guerrilla Games houdt haar lippen stijf op elkaar.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.