Is er een Nintendo Switch upgrade opkomst?

  Er gaan geruchten dat Nintendo plannen heeft voor een upgrade van haar hybride console. Dat ontdekten hackers aan de hand van de recent uitgebrachte software update 5.0. Een Nintendo Switch upgrade zou misschien kunnen betekenen dat we net zoals bij de handheld 3DS, een groter model kunnen verwachten.

  Nintendo heeft recentelijk update 5.0 uitgerold. Een relatief grote update, die onder andere zorgde voor het makkelijker toevoegen van vrienden via social media. Maar verstopt binnen de bestanden van de recent uitgerolde update, zijn er verwijzingen naar een vernieuwde Nintendo Switch console. Sinds het uitbrengen van de nieuwe software update, zijn verschillende hackers en dataminers bezig opzoek te gaan naar interessante informatie.

  Nintendo Switch upgrade bevat vermoedelijk een nieuwe chip

  De update bevat bijvoorbeeld een verwijzing naar een nieuwe SoC (System on Chip), de chip hint naar de Nvidia Tegra 214 chip, wat een kleine verbetering is ten opzichten van de huidige chip de Tegra 210. De kleine verbetering heeft eerder te maken met de veiligheid van de console, dan een aanzienlijke verbetering van de prestatie van de Nintendo Switch.

  Bovenop de verwijzing naar een nieuwe chip, ontdekte onderzoeker Mike Heskin belangrijke informatie omtrent de vermoedelijke Nintendo Switch upgrade. Zo vond Heskin een verwijzing naar een geüpdatete PCB en 8GB geheugen, wat vergeleken met de huidige geheugen van 4GB een aanzienlijke verbetering is.

  Sommigen denken dat al deze informatie heeft te maken met het feit dat alleen ontwikkelaars deze veterbeterde Nintendo Switch zullen ontvangen, en dat de vernieuwde hybride console niet de weg zal vinden naar de consument. Het Japanse game bedrijf houdt zijn lippen stijf op elkaar wat betreft een nieuwe console.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.