Is de iPhone X waterbestendig? Wij leggen het uit

  Het is alweer een tijdje geleden sinds de iPhone X op de markt kwam. Veel mensen zitten nog met één grote vraag: is de iPhone X waterbestendig? Om hier duidelijkheid in te geven leggen wij uit of het apparaat waterproef is en hoe goed de telefoon tegen water kan.

  Volgens Apple zijn alle modellen van de iPhone 7 en later waterdicht en stofbestendig. De apparaten zijn getest in een laboratorium en hebben een IP67 code. De IP67 betekent dat een voorwerp stofvrij (6) en dompeldicht (7) is. Onder dompeldicht wordt verstaan dat er geen probleem hoort te zijn als de telefoon 30 minuten lang op één meter diepte in water wordt gehouden.

  Feiten vs. ervaringen

  Dit zijn de feiten, maar Apple adviseert ook om je iPhone niet expres bijvoorbeeld onder de douche mee te nemen. Dit kan de kans op waterschade namelijk vergroten. Het is logisch als je je afvraagt waarom, want de iPhone X is toch waterbestendig? Een douche kan een harde straal hebben, iets waar de iPhone niet goed tegen kan. Ook douchen mensen meestal warm, iets dat door Apple wordt afgeraden om je telefoon onder te houden.

  Mocht je eigenwijs zijn en een iPhone gewoon meenemen onder de douche, dan is het aan te raden om het apparaat op een richel of plankje te leggen als je bijvoorbeeld muziek aan het luisteren bent. Hierdoor wordt het apparaat niet zo snel nat.

  Is de iPhone X waterbestendig?

  Mocht je het apparaat dus meenemen onder de douche kunnen hier risico’s aan verbonden zijn. Naarmate een iPhone meer wordt gebruikt, zal het apparaat aan normale slijtage lijden. Hierdoor kan de spat-, water- en stofbestendigheid niet meer zo goed werken als eerst. Mocht je dus een iets oudere iPhone hebben die wel waterbestendig is, dan raden wij het alsnog sterk af om deze mee te nemen onder de douche.

  Toch waterschade opgelopen

  Mocht een iPhone X (of iPhone 7, 7 Plus, iPhone 8 en 8 Plus) toch waterschade oplopen, dan zal dit niet gedekt worden door AppleCare en zal je de schade dus zelf moeten betalen. Mocht je telefoon waterschade hebben, lees dan over onze vijf tips voor een natte smartphone.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.