iPhone XS reveal tijdens Apple Event 2018

  De kogel is door de kerk, ook dit jaar komen er weer nieuwe modellen van de iPhone aan. Ditmaal is het de beurt aan de iPhone XS, die in twee verschillende groottes wordt uitgebracht. Daarnaast zijn er een aantal verbeteringen aangebracht aan de nieuwe smartphones tegenover oudere modellen. De iPhone XS reveal vond plaats tijdens het Apple Event 2018.

  De iPhone X is sinds vorig jaar verkrijgbaar en is een enorm succes geweest voor Apple. Het is dan ook niet gek dat het bedrijf een opvolger heeft aangekondigd tijdens haar Apple Event 2018: de iPhone XS. Nieuw dit jaar is het feit dat er twee groottes zijn, wetende de 5,8-inch iPhone XS en de 6,5-inch iPhone XS Max.

  Gelukkig verschillen de modellen naast de grootte van het scherm weinig van elkaar. Beide telefoons hebben een IP68-certificering, wat inhoudt dat de nieuwe smartphones water- en stofdicht zijn. Daarnaast hebben beide modellen een OLED-scherm aan boord en ondersteunen ze HDR in alle bekende formaten (HDR10 en Dolby Vision). De schermen op de nieuwe iPhones geven hierdoor nog beter kleuren weer dan elke andere iPhone ooit uitgebracht. Maar ook de audio-ervaring krijgt een upgrade, met een wijder stereogeluid.

  Iets wat terugkeert van de originele iPhone X is de notch. Dit doordat de camera's die benodigd zijn voor Face ID nog steeds in deze inkeping zijn verwerkt. Wel heeft Apple hard gewerkt aan de techniek van deze ontgrendelmethode en Face ID is met de iPhone XS (Max) sneller dan diens voorganger.

  iPhone XS reveal

  iPhone XS reveal toont ook verbeterde hardware

  Dan de techniek onder de motorkap, want ook op dit front heeft Apple niet stilgezeten. Nieuw is de A12 Bionic chip, die met vier GPU-kernen en zes CPU-kernen razendsnel is. Al die rekenkracht zorgt ervoor dat de A12 chip tot vijftien procent sneller is dan de vorige A11 chip en de GPU in de A12 is zelfs tot 50 procent krachtiger dan de vorige generatie. Dit zorgt er onder andere voor dat apps sneller opstarten.

  Mensen die van augmented reality houden, kunnen eveneens hun hart ophalen met de nieuwe iPhone XS modellen. Dankzij de A2 Bionic Chip werkt de camera nog beter samen met de nieuwe hardware om AR-ervaringen zo gestroomlijnd mogelijk te maken. ARKit 2 biedt bovendien nieuwe opties die je kunt gebruiken binnen de applicatie.

  Maar daar houdt het niet op, want ook op cameragebied biedt de iPhone XS nieuwe hardware. Zo hebben de nieuwe telefoons aan de achterzijde twee sensoren zitten; een twaalf megapixel wide-angle lens en een twaalf megapixel telephoto lens. Daarbij is de TrueTone-flitser verbeterd, voor nog natuurlijkere belichting op donkere momenten.

  iPhone XS reveal

  iPhone XS camera's worden bijgestaan door slimme software

  Die nieuwe cameralenzen worden ondersteund door verbeterde camerasoftware. De A12 Bionic chip rekent namelijk constant mee tijdens het maken van foto's, wat resulteert in gereduceerde rode ogen bij personen op gemaakte foto's en ook portrait-modus werkt door de software beter. Door meerdere foto's te maken in kortere tijd kan de software je helpen bij het uitkiezen van de beste kiekjes, zonder dat je het door hebt. Hierdoor wordt foto's maken nog makkelijker.

  Maar foto's maken is niet het enige dat beter gaat met de iPhone XS-telefoons, want ook video's opnemen moet nog beter gaan dan voorheen. De sensor op de iPhone XS is tweemaal zo snel en dankzij de vier aanwezige microfoons kun je stereogeluid opnemen. Hierdoor worden je video's nog strakker en van hogere kwaliteit dan voorheen mogelijk was.

  Al die nieuwe techniek zorgt er gelukkig niet voor dat de batterijduur van de iPhone XS achteruit gaat. Vergeleken met de iPhone X van vorig jaar kan de iPhone XS tot 30 minuten langer door op een acculading. de iPhone XS Max houdt het, dankzij de grotere batterij, met anderhalf uur extra nog langer vol. Het grotere model heeft de grootste accu die Apple ooit heeft verscheept in een telefoon, al werd een concrete grootte niet genoemd.

  iPhone XS reveal onthult ook releasedatum

  Al die aankondigingen maken mensen natuurlijk enthousiast en voor hen is er goed nieuws. de nieuwe iPhone XS-telefoons komen later deze maand al uit. de reguliere iPhone XS start, afhankelijk van de grootte van het opslaggeheugen, vanaf 999 dollar. De iPhone XS Max zit daar iets boven en start vanaf 1099 dollar. Eenzelfde adviesprijs in euro's is op het moment van schrijven nog niet bekend.

  De iPhone XS is niet de enige aankondiging van de avond. Zo heeft Apple ook een goedkopere iPhone XR uit de doeken gedaan, met onder andere een LCD-scherm en vrolijke kleuren. Daarnaast is er een nieuwe generatie Apple Watches getoond, waarbij de nieuwe processor en het grotere scherm centraal staan.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.