iPhone SE release en prijs onthuld

  De geruchten zijn waar. Tijdens de keynote van vandaag heeft Apple vandaag het nieuwste lid van de iPhone familie onthuld: de iPhone SE.

  De iPhone SE valt terug op de ontwerpen van de oudere iPhone toestellen. Zo heeft de smartphone opnieuw een 4-inch scherm, voor alle mensen die het scherm van de iPhone 6S (Plus) te groot vinden. Hoewel de nieuwe telefoon van Apple dus een tikje kleiner is dan zijn voorganger, vind je onder de motorkap net zulke krachtige hardware als in de iPhone 6S (Plus).

  Levert niet in op prestaties en functionaliteiten

  Zo zit er een 64 bit A9 processor in, samen met de M9 motion coprocessor. Daarnaast moet de batterijduur in de iPhone SE een heel stuk verbeterd is in vergelijking met vorige modellen van de telefoon. De camera is natuurlijk ook niet ongemoeid gelaten. In de iPhone SE zit een 12 megapixel camera, die wordt ondersteund door de nieuwe True Tone Flash techniek. De telefoon kan tevens Live Photo's maken, een functie die is geïntroduceerd bij de onthulling van de iPhone 6S.

  iphone se release functies specs

  iPhone SE release en adviesprijs

  Wat overblijft is de prijs voor de nieuwe telefoon van Apple. Het goedkoopste model van de iPhone SE is de 16GB variant, met een adviesprijs van 399 dollar. Een Nederlandse prijs is op dit moment nog niet bekend. Vanaf 31 maart is de iPhone SE in onder andere de VS verkrijgbaar, en Nederland moet niet lang daarna volgen. Een concrete datum werd tijdens de keynote nog niet genoemd voor Nederland.

  ┬ę 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.