iPhone nooit meer stuk na val door nieuw systeem

  Apple heeft succesvol een patent aangevraagd voor technologie om een iPhone tijdens een val in de lucht van richting te laten veranderen.

  Als je een iPhone laat vallen, is de kans groot dat het apparaat te pletter slaat tegen de koude, harde straatstenen. Met US Patent No. 8,903,519 heeft Apple het patent voor een 'Protective mechanism for an electronic device' binnengesleept. Dit betekent dat Apple de technologie heeft ontwikkeld waarmee berekend kan worden wanneer het apparaat de grond raakt en actief het zwaartepunt kan veranderen, zodat kwetsbare onderdelen zoals camera's en schermpjes niet beschadigd raken.

  iPhone verandert in vrije val - geen gebarsten scherm meer

  De nieuwe uitvinding maakt gebruik van sensoren waarmee de fysieke activiteit en positionering van het apparaat gecontroleerd kunnen worden. Sommige uitvoeringen gebruiken accelerometers, gyroscopen en GPS die al in de nieuwste iPhone en iPad-modellen zitten, terwijl meer geavanceerde ontwerpen onder andere ultrasone sensoren moeten gaan gebruiken.

  Het is een patent, dus het is nog niet bekend wanneer deze nieuwe technologie gebruikt gaat worden. Het zou kunnen dat dit mechanisme in een toekomstig nieuw iPhone model geïmplementeerd gaat worden. Misschien beter, want de selfiecamera van de iPhone 6 kan scheef gaan zitten en veel Nederlanders hebben nog steeds een iPhone 4 of 4S.

  ┬ę 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.