iPhone microfoon luistert gesprekken niet af volgens Apple

  Enkele Amerikaanse politici waren bezorgd over rapporten waar misschien uit zou blijken dat iPhone microfoons gesprekken afluisteren. In een brief ontkent Apple dat de iPhone microfoons gesprekken afluisteren.

  Volgens Reuters was er een vermoeden dat microfoon gesprekken afluisterden om op te letten wanneer iemand bijvoorbeeld ‘Hey, Siri’ zegt. In een brief aan Walden, voorzitter van het House Energy en Commerce Committee, vertelt Apple dat een iPhone microfoon geen gesprekken afluistert. Ook zou Siri geen gesprekken delen.

  iPhone microfoon luistert niet mee volgens Apple

  Daar voegt het bedrijf aan toe dat gebruikers expliciet microfoon toegang moet goedkeuren en dat de apps een duidelijk signaal aan moeten geven zodat gebruikers weten dat het apparaat luistert.

  Apple verwijdert apps uit de App Store die privacy hebben geschonden, maar heeft niet bekendgemaakt of het bedrijf ooit een ontwikkelaar heeft verbannen. Volgens Apple is het ook de taak aan ontwikkelaars om gebruikers te vertellen dat een app voor privacy redenen werd verwijderd.

  Veel mensen hebben ervaring met advertenties die in apps, met name Facebook, verschijnen waar zij over hebben gepraat. Enkele mensen hebben zelfs testen gedaan door heel veel over één onderwerp te praten. Vervolgens waren er advertenties over dit onderwerp te vinden in de Facebook app. Een voorbeeld hiervan is bovenaan de pagina te vinden.

  Lees nu hoe je jezelf en je telefoon beste kan beschermen tegen privacyschending.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.