iPhone meest invloedrijke gadget allertijden

  Time heeft de iPhone de titel meest invloedrijke gadget allertijden meegegeven. De smartphone die tot op de dag van vandaag in miljoenen broekzakken terug te vinden is, blijkt volgens Time de meest invloedrijke te zijn.

  Daarmee verslaat het apparaat producten als de kleurentelevisie (de tweede plaats) en de Sony Walkman (vierde plaats). Volgens Time is Apple de eerste die een echt krachtige computer in de broekzakken van mensen heeft gestopt en heeft het daarmee het tijdperk ingeluid waar we op dit moment in zitten.

  Verder heeft de iPhone de eerste plaats verdient vanwege het toevoegen van een mobiele app store en heeft het daarmee een andere kijk gegeven op hoe mensen communiceren, gamen, shoppen en werken. Het heeft volgens Time onze kijk op persoonlijke computers veranderd tot waar we nu zijn en waar vrijwel de gehele wereldbevolking op dit moment rondloopt met een smartphone in hun handen.

  iPhone meest invloedrijke gadget, Apple goed vertegenwoordigd

  Naast het feit dat de iPhone meest invloedrijke gadget is, heeft Time nog meer producten van Apple in haar top 50 van meest invloedrijke gadgets aller tijden gezet. zo staat er op de derde plaats ook een Apple product, namelijk de allereerste Apple Macintosh. Deze computer veranderde, net als de iPhone volgens Time, de manier waarop we tegen thuiscomputers aan keken. De Apple Macintosh was volgens Time destijds een stuk toegankelijker dan de apparaten van IBM, en dat is ook gebleken uit het feit dat men op dit moment nog steeds gebruik maakt van Apple's laptops en thuiscomputers.

  Op de negende plaats in de top 50 staat de iPod van Apple, deze mp3 speler zorgde ervoor dat mensen van hun vertrouwde cdspeler af stapten en gebruik gingen maken van mp3. De iPod maakte het voor gebruikers makkelijker om muziek op hun mp3 speler te zetten en plaveide ook de weg voor iTunes, dat het voor mensen een stuk makkelijker maakte om op een legale manier muziek aan te schaffen. Volgens Time was de iPod het eerste product waarmee Apple aan populariteit won en zorgde het ervoor dat mensen iPhones en MacBooks gingen kopen.

  De volledige top 50 van Time kun je lezen op de website. Je hoeft de nummer een in ieder geval niet te raden, de iPhone meest invloedrijke gadget titel gaat niemand het bedrijf meer afpakken.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.