iPhone game The Machines komt in Augmented Reality

  De gisteravond aangekondigde iPhone game The Machines is te spelen in Augmented Reality. Atli Mar Sveinsson, baas van Directive Games, liet tijdens het Apple event zien hoe dat in zijn werk gaat.

  The Machines is een strategiegame die inspiratie put uit het MOBA-genre. Spelers nemen het tegen elkaar op via hun eigen iPhone en winnen door andermans basis te vernietigen. Door de smartphone boven een tafel te houden verschijnt het speelveld op het scherm, mogelijk door de camera aan de achterkant.

  iPhone game The Machines op iOS 11

  De iPhonegame krijgt zowel lokale als online multiplayer en draait op iOS 11, waar onder andere de iPhone 8 gebruik van maakt. Directive Games ontwikkelt The Machines met de populaire Unreal Engine 4. Op het moment is er nog geen releasedatum bekend.

  Augmented Reality geeft extra interactieve mogelijkheden in games. Zodra spelers bijvoorbeeld verder naar voren leunen en dichter bij de vijand komen, neemt het volume toe. The Machines is de eerste, maar niet de enige game die in AR uitkomt. Dankzij het platform ARKit van Apple, dat in juni is geïntroduceerd, kunnen alle ontwikkelaars ermee aan de slag en het voor iPhones publiceren.

  ┬ę 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.