iPhone 6 touchscreen heeft last van 'Touch Disease'

  iPhone 6 touchscreens duiken over de hele wereld op met dezelfde problemen. De iPhone 6 plus vertoont dezelfde symptomen. Zo zijn er klachten over een grijze balk bovenaan het beeldscherm, flikkeringen en zijn er enkele beelden die helemaal niets meer doen. Fixit noemt het ‘Touch Disease’

  Het probleem lijkt niet te ondermijnen. Fixit meldt dan ook: dat als je een iPhone 6 of een iPhone 6 plus in bezit hebt en nog niet tegen deze problemen bent aangelopen, het ieder moment kan gebeuren. Ondanks dat Apple forums vol staan met deze klachten doet Apple er vrij weinig mee. Ook de medewerkers in de Apple Store zullen vrij weinig kunnen doen aan de symptomen van de iPhone 6 touchscreen.

  De enige personen die het probleem aan weten te pakken, zijn de particuliere reparatiewinkels. Zij worden door Apple echter gezien als onbevoegden. Toch krijgen veel reparatiewinkels al meerdere toestellen binnen. Volgens hen zijn het veel voorkomende problemen.

  iPhone 6 touchscreens zijn niet de boosdoener

  De kwalen lijken niet door het touchscreen zelf te komen, maar door een chip die daaronder ligt. Het zijn twee touchscreen controller chips, oftewel Touch IC chips, in het logica board van de telefoon. De chips zetten jouw aanrakingen met het beeld om in informatie zodat het touchscreen werkt. Als de chips stuk zijn, is er weinig te doen. Sommige verdenken dat dit zelfs een gevolg van 'Bendgate' kan zijn.

  Techneuten van over de hele wereld roepen Apple op tot een terugroepactie. Tot die tijd zijn er maar drie oplossingen: het kopen van een nieuwe telefoon, het vervangen van het logica board of beide Touch IC chips.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.