Ipad Smart Cover gaat in de toekomst veel slimmer worden

  Op iCulture.nl is een artikel verschenen waarin staat dat Apple in 2012 een patent heeft aangevraagd voor de Ipad Smart Cover. In het patent staan meerdere innovaties die Apple wil implementeren in de hoesjes.

  In het patent worden verschillende innovaties beschreven die de komende tijd moeten gaan verschijnen voor de Ipad Smart Cover. Allereerst wordt er in het patent omschreven dat er aan de binnenzijde van de Ipad Smart Cover een scherm moet komen. Zo kan er een extra rij verschijnen voor app iconen.

  Daarnaast is er een afbeelding te zien in het patent, waarop het lijkt dat er heuse zonnepanelen aan de binnenkant van het hoesje zitten. Welke functie dit dan zou moeten krijgen, is niet bekend, maar het is niet geheel ondenkbaar dat dit kan worden gebruikt om de Ipad op te laden.

  Een tweede innovatie met betrekking tot de Ipad Smart Cover is dat het hoesje kan worden opgerold, zodat het als standaard kan worden gebruikt voor de Ipad. In het patent wordt er tevens gesproken over de mogelijkheid dat er op de zichtbare kant van het hoesje knoppen verschijnen die dienen als muziekspeler.

  Hiermee kan de gebruiker van de Ipad bijvoorbeeld de muziek stopzetten of verder laten gaan, doorgaan naar het volgende nummer of uiteraard terug naar het vorige nummer. Daarnaast zal in het midden van het scherm de titel van het nummer te zien zijn. Dit geldt ook voor video's.

  Ipad Smart Cover maakt Ipad veelzijdiger

  Wanneer de Ipad Smart Cover weer wordt dichtgeklapt, moet het mogelijk zijn om notities en meldingen te zien op het hoesje, zonder dat de Ipad open hoeft te klappen.

  Een laatste grote innovatie, die wordt vermeld in het patent, is de mogelijkheid om de Ipad Smart Cover te gebruiken als touchscreen. Wanneer het hoesje onder de Ipad door wordt geschoven, - waardoor er een horizontaal scherm ontstaat -kan dit touchscreen gebruikt worden om bijvoorbeeld notities of tekeningen te maken. Apple heeft het er zelfs over dat het touchscreen gebruikt kan worden bij het mixen van muziek of het monteren van video's.

  Een volledig overzicht van het patent vind je op de website van United States Patent and Trademark Office. Afbeeldingen van de innovaties die hier besproken zijn, vind je hieronder.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.