iPad Pro uitgesteld - krijgt mogelijk USB 3.0

  Apple heeft de verkoop van de iPad zien stagneren. Nu loopt ook de start van de productie van een iPad met groter scherm, de zogenaamde ‘iPad Pro’ vertraging op en zal de productie pas later worden gestart. Dit melden bronnen aan Bloomberg.

  De aanvang van de productie van een 12,9-inch iPad Pro staat nu gepland voor september als gevolg van vertragingen met betrekking tot de levering van display panels. Dit zei één van de bronnen van Bloomberg, die anoniem wenst te blijven aangezien de gegevens van de nieuwe tablet nog niet bekend zijn gemaakt door Apple. Apple was oorspronkelijk van plan om dit kwartaal te beginnen met de productie van een grotere versie van de iPad.

  Een grotere versie van de tablet is onderdeel van Tim Cook’s poging om de iPad nieuwe leven in te blazen, aangezien de verkoopcijfers de afgelopen vier kwartalen zijn gedaald. Daarnaast ondervinden de iPads concurrentie van de grotere modellen iPhones die in september 2014 werden geïntroduceerd. Een pleister op deze wond is dat de verkoop van de iPhone 6 en iPhone 6 plus heeft gezorgd voor een recordwinst in het laatste kwartaal.

  iPad Pro krijgt waarschijnlijk een USB 3.0 poort

  Met de iPad Pro wil Apple zich gaan richten op de zakelijke markt. Er gaan geruchten dat de iPad Pro over een USB 3.0 poort zal beschikken zodat data snel overgezet kan worden en er zou een toetsenbord en muis op de tablet aangesloten kunnen worden. Andere geruchten melden dat de iPad Pro zal beschikken over een stylus, zodat de iPad Pro gebruiksvriendelijker wordt.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.