iPad mini 4 krijgt een kleinere batterij

  De batterij die in de iPad mini 4 te vinden is, is kleiner dan de accu van de vorige iPad mini 3. Na een teardown van iFixit, waarbij de iPad volledig uit elkaar is gehaald blijkt dat de nieuwe iPad mini 4 van binnen vooral lijkt op een kleinere iPad Air 2.

  Tijdens een evenement een paar weken terug, kondigde Apple de komst van de iPad mini 4 aan. Waarbij de voorgaande versies weinig updates met zich meebrachten, komt de nieuwe iPad in de serie met nieuwe specificaties en een dunner design.

  De website iFixit, die bekend staat om het testen en uit elkaar halen van gadgets om deze te beoordelen, besloot ook om de nieuwe iPad 4 mini eens van dichtbij te bekijken. Het blijkt dat de accucapaciteit van de nieuwe iPad er flink op achteruit is gegaan vergeleken met zijn voorganger.

  Eerder is dit ook al gebleken bij de nieuwe iPhone 6S, hoewel Apple verzekerde dat dezelfde gebruikstijd van tien uur beschikbaar zou zijn. Het aantal RAM is wel verdubbeld op de nieuwe iPad, wat hand in hand gaat met de nieuwe multitasking functie van iOS 9.

  iPad mini 4 krijgt een kleinere accu

  Waarom Apple heeft besloten een kleinere batterij te kiezen voor zijn nieuwe iPad Mini 4 is nog niet bekendgemaakt, ook al kunnen we wel aannemen dat de accu hierdoor achteruit gaat. Het is te vergelijken met wat er vorig jaar gebeurde met de iPad Air 2, die ook een kleinere accu kreeg dan zijn voorganger.

  De nieuwe iPad mini 4 werd vorige week kort gepresenteerd door Apple, waarbij niet veel specificaties werden uitgelegd. De mini 4 volgt de mini 3 op, die binnenkort uit het assortiment gaat verdwijnen. Van de aankomende nieuwe Apple producten is de iPad mini 4 de eerste die tot nu toe in de verkoop is gegaan.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.