iPad Air 2 met dunnere accu

  De iPad Air 2 heeft een dunnere accu dan de eerste iPad Air. Dit ontdekte iFixit. Evengoed belooft Apple dat de duur van de batterij er niet minder op zal zijn, maar dat spreken de eerste reviews tegen.

  De accu van de tablet zal een dunnere behuizing hebben (6,1 mm) en een capaciteit van 32,9 Wh. Apple heeft gezegd dat de duur van de batterij niet korter zal worden, waarschijnlijk met het idee in gedachten dat er zuinige onderdelen worden gebruikt. Toch melden de eerste reviews een kortere batterijduur.

  In een review van Engadget wordt aangetoond dat de batterij van de iPad Air 2 11 uur en 15 minuten meegaat, terwijl de eerste iPad Air pas na 13 uur en 45 minuten leeg is. Ook Recode ondervond in zijn review een kortere duur van de accu. Apple lijkt de batterijduur dus te hebben verkort om zo de iPad Air 2 dunner te maken; deze is namelijk ook 6,1 mm dik.

  iPad Air 2 specs: geruchten kloppen

  iFixit, het bedrijf dat nieuwe hardware uit elkaar haalt om te bekijken wat erin zit, vond naast een dunnere accu ook 2 GB RAM in de nieuwe iPad. Dit sluit aan bij eerdere geruchten over de nieuwe tablet van Apple. Ook werd er geen NFC-chip gevonden, wat eerder ook al vermoed werd.

  De iPad Air 2 werd vorige week aangekondigd tijdens een speciaal Apple-event. Hier werd ook de nieuwe iPad Mini 3 onthuld. Beide tablets zijn vanaf vandaag te koop in Nederland.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.