iOS 11 komt dit najaar uit met krachtige nieuwe functies

  Deze nieuwe iOS 11 software update komt met krachtige nieuwe functies zoals Augmented Reality ondersteuning en bij het maken van portret kun je kiezen voor True Tone Flash en HDR. De update werd tijdens het WWDC 2017 Apple event aangekondigd in San Jose, Californië.

  Apple

  Naast deze verbeteringen zitten er volgens Apple honderden nieuwe functies bij die de gebruikservaring moeten verbeteren op de iPhone en de iPad. De nieuwe functies komen uit het ontwikkelplatform CoreML. Met deze tool kunnen ontwikkelaars zelflerende apps maken die steeds slimmer worden naarmate je ze meer gaat gebruiken.

  Andere nieuwe functies zijn onder andere de mogelijkheid om direct je vrienden te betalen via Apple Pay. Dit is handig als je een restaurant rekening hebt voorgeschoten. Verder kun je tijdens het autorijden je telefoon op ‘niet storen’ zetten zodat je de volledige aandacht op de weg kan richten.

  AR-ervaringen met iOS 11

  Met de ARKit kunnen ontwikkelaars volledige Augmented Reality applicaties ontwikkelen voor de iPhone of de iPad. Met de ARKit zijn ontwikkelaars in staat om de camera, bewegingssensoren en processors van iOS apparaten bedienen.

  Zo kun je genieten van gedetailleerde en meeslepende virtuele content die naast real-time beelden op het scherm weergegeven kunnen worden. Dit is handig bij ontwerpen, online winkelen of bij het gamen.

  Foto’s maken met je iPhone wordt nog makkelijker

  In iOS 11 kun je portretfoto’s maken van jezelf op de normale manier of in combinatie met beeldstabilisatie, de True Tone Flash en HDR voor nog mooiere plaatjes. Naast de verbeterde portretfoto setting kun je met Live Photos voor nieuwe Stuiter- en Herhaal-effecten kiezen die voor een continue videoloop zorgen. Deze functionaliteit wordt onder andere op de meest recente iPhone 7 toegepast.

  Verder kun je met de functie ‘Lange belichting’ beweging en tijd vastleggen. Zo kun je makkelijk met je iPhone of iPad aandenkenfilmpjes maken van belangrijke momenten in je leven. Van belangrijke foto’s zoals verjaardagen of huisdieren worden automatisch aandenkens gemaakt.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.