iOS 11 hack gebruikt door Amerikaanse overheid

  Er is een iOS 11 hack gevonden door het Israëlische hackbedrijf Cellebrite. Het bedrijf beweert dat het iedere iPhone of iPad die gebruik maakt van iOS 11 kan kraken. Dat meldt Forbes.

  Cellebrite is een Israëlisch bedrijf dat werkt voor de Amerikaanse overheid. Het bedrijf specialiseert zich in het kraken van mobiele telefoons. De technici van Cellebrite hebben volgens het bedrijf een manier gevonden om de beveiliging van alle apparaten die draaien op iOS 11 te omzeilen. In november 2017 was het al gelukt om bestanden te stelen van het nieuwste model van Apple, de iPhone X.

  iOS 11 hack gebruikt voor politie onderzoeken

  Forbes heeft ook de beschikking gekregen over een dwangbevel uit Michigan waarop te zien is hoe de nieuwe iPhone X werd gekraakt zodat deze gebruikt kon worden in een politie onderzoek. De dienst van Cellebrite, die dus beschikbaar is voor onder andere de Amerikaanse politie, kan gebruikt worden om de vergrendeling van een iOS 11 apparaat te ontcijferen en uit te schakelen.

  Momenteel wordt de technologie om een apparaat dat draait op iOS 11 te hacken dus gebruikt voor de juiste doeleinden. De hulp die het hackbedrijf op dit moment kan bieden aan de Amerikaanse overheid is erg bruikbaar.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.