Into the Spider-Verse producenten tekenen uitgebreide tv-deal met Sony

  Na het enorme succes van Spider-Man: Into the Spider-Verse gaan producenten Phil Lord en Chris Miller nu een uitgebreide televisie-deal aan met Sony, meldt Deadline. Als onderdeel van deze deal zullen zij meerdere tv-series produceren. Daarbij hoort ook een reeks series die verband houden met Lord en Miller's Spider-Man film.

  Sony Pictures Entertainment

  Lord en Miller hadden al hun eigen productiemaatschappij, waarmee ze de afgelopen jaren content hebben geproduceerd voor 20th Century Fox. Hun maatschappij verhuist nu mee naar Sony. Naast dat Lord en Miller hun eigen projecten zullen mogen ontwikkelen voor Sony Pictures Television zullen zij ook het toezicht krijgen over projecten van andere schrijvers.

  Wat zullen Lord en Miller produceren bij Sony?

  De deal met Sony is voor vijf jaar, wat betekent dat er heel wat ontwikkeld kan worden. Zeker is in ieder geval dat zij verschillende series zullen maken rondom de Marvel-personages die in handen zijn van Sony. Dit is ongetwijfeld naar aanleiding van het Oscar-winnende succes van Into the Spider-Verse.

  Of dit inhoudt dat de toekomst van vervolgen op Lord en Miller's Spider-Man in de tv-branche ligt moet nog blijken. Sony noemt hun Marvel personages collectief het Spider-Verse, wat kan betekenen dat de televisieseries die hierom draaien niet direct te maken zullen hebben met de bioscoopfilm. Een film-vervolg op de film is dan ook niet uitgesloten.

  Waar kennen we Lord en Miller van naast Into the Spider-Verse?

  Eerder werkten Lord en Miller met Sony samen aan Cloudy with a Chance of Meatballs, en 21 en 22 Jump Street. Daarnaast ken je ze misschien van de twee LEGO-films. Heb je deze allemaal niet gezien, dan kan het zijn dat je hun namen vorig jaar veel gehoord hebt toen ze de regie van Solo: A Star Wars Story moesten overdragen aan Ron Howard.

  Zijn de projecten van Lord en Miller buiten Sony nu geannuleerd?

  Hoewel Lord en Miller na 9 jaar 20th Century Fox overstappen naar Sony blijven ze nog wel meewerken aan 'Bless the Harts' en 'Hoops', twee series die ze in ontwikkeling hadden voor respectievelijk Fox en Netflix.

  Heb je Into the Spider-Verse nog niet gezien en wil je weten wat Lord en Miller zo gewild heeft gemaakt bij Sony? Lees dan hier onze review van de film.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.