Interessante details komen naar voren in vacatures van Obsidian Entertainment

  The Outer Worlds ligt volgende maand pas in de winkels, maar ontwikkelaar Obsidian Entertainment is alweer op zoek naar vers personeel voor haar volgende RPG. In de taakomschrijvingen van de vacatures kunnen we bovendien al een aantal interessante details voor de game ontdekken.

  Het werk ligt nooit stil bij een ontwikkelaar en dat is ook het geval bij Obsidian Entertainment. De studio zet momenteel de laatste puntjes op de spreekwoordelijke i voor The Outer Worlds en is tegelijkertijd op zoek naar nieuw personeel om te werken aan haar volgende titel. Ook deze keer zal het uiteraard gaan om een RPG, het genre waar Obsidian om bekend staat, maar met een paar interessante kanttekeningen.

  In de taakomschrijving voor de netwerk programmeur staat bijvoorbeeld dat hij of zij vaardig moet zijn in het ‘ontwikkelen van multiplayer gameplay-systemen’. In andere taakomschrijvingen staat weer dat het zal gaan om een ‘multi-platform RPG’ die gemaakt wordt in Unreal Engine en dat ‘first-person melee combat’ de focus krijgt.

  Microsoft is de nieuwe baas van Obsidian Entertainment

  De platformen waar ‘multi-platform’ op slaat zal waarschijnlijk gaan om Xbox One en PC. De ontwikkelaar is namelijk sinds eind 2018 overgenomen door Microsoft en de nieuwe RPG zal de eerste titel worden die onder de nieuwe samenwerking wordt gemaakt. Het zal een spannend project gaan worden voor Obsidian, want de studio heeft niet veel ervaring als het gaat om multiplayer games.

  The Outer Worlds komt op 25 oktober uit voor PC, Xbox One en PlayStation 4. Op een latere, nog onbekende datum komt de game ook uit voor de Nintendo Switch.

  The Outer Worlds

  Verkijgbaar vanaf 25 october 2019

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.