Insurgency Sandstorm story mode laten vallen door New World

  Komend jaar zullen er weer tal van toffe games uitkomen. Vooralsnog staat ook de shooter Insurgency Sandstorm voor het vierde kwartaal gepland, maar vandaag volgt er wel een flinke wijziging voor de game. De aangekondigde Insurgency Sandstorm story mode is namelijk van de baan.

  Fans van shooters als Counter Strike en PUBG zullen nog steeds uit kunnen kijken naar de game, aangezien alle focus nu op de multiplayer wordt gericht. Volgens Michael Tsarouhas, de lead designer van Insurgency Sandstorm, is dit omdat er een keuze gemaakt moest worden tussen uitkomen in 2018 met enkel een co-op en multiplayer, of ook nog een campaign erbij.

  Insurgency Sandstorm story mode komt misschien alsnog na release

  Toch wordt de deur naar solo content niet compleet dichtgegooid. Volgens Tsarouhas is er na de release eind dit jaar voldoende tijd om verder te gaan waar gebleven was bij de story mode, maar dat kan voorlopig nog niet. In plaats daarvan gaat alle focus naar het competitive multiplayer aspect en de normale co-op.

  In de game neem je het met jouw team op tegen een groep tegenstanders in verschillende gamemodes. Van Team Deathmatch tot Capture the Flag. Bij sommige van deze modi ben je aangewezen op je voeten om van A naar B te komen, maar voor grotere gamemodes op grote maps zoals Capture the Base krijg je ook voertuigen tot je beschikking.

  Een definitieve releasedatum voor Insurgency Sandstorm is er nog niet, maar de Closed Alpha voor de PC (Windows 10) gaat binnenkort van start. Je daarvoor opgeven kan hier.

  Insurgency: Sandstorm

  Verkijgbaar vanaf 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.