Instagram update waarmee toegankelijker voor blinden en slechtzienden

  Instagram heeft een nieuwe update waarmee het sociale media platform toegankelijker zal worden voor blinden en slechtzienden. Met deze nieuwe functie kun je instellen dat de omschrijving onder een foto aan je wordt voorgelezen. Dit is mogelijk door herkenningstechnologie waar Instagram gebruik van maakt.

  In de nieuwe Instagram functie zit herkenningstechnologie waarmee niet alleen de beschrijving van de Instagram foto’s wordt voorgelezen, maar ook wordt omschreven wat er op de foto staat. Wanneer een gebruiker dan door de Instagram app heen scrolt wordt er ondertussen voorgelezen wat er te zien is.

  Naast deze voorgelezen omschrijving is er nog meer nieuws voor blinden en slechtzienden dankzij de nieuwe Instagram update. Instagram introduceert ook de alternatieve tekst functie die je zelf kunt ontwerpen. Hiermee kunnen de mensen die hebben ingesteld dat alles voorgelezen wordt een beschrijving onder hun foto’s maken met hulp van het voorlezen van Instagram. Niet alleen omschrijvingen van anderen, maar ook omschrijvingen van jezelf worden voorgelezen.

  Instagram niet enige update voor blinden en slechtzienden

  Niet alleen Instagram probeert haar sociale media platform toegankelijker te maken voor blinden en slechtzienden door middel van een update. Google heeft recent een nieuwe app gelanceerd, die mensen met een lichamelijke beperking helpt en hiermee het gebruiksgemak optimaliseert.

  Deze app, genaamd Google Voice Access, is voor Android gebruikers. Hiermee kunnen gebruikers hun stem gebruiken als click button en door hun apps heen surfen door het gebruiken van hun stem. Ook kunnen met deze Android app teksten worden geschreven zonder het te gebruiken van handen. Op dit moment is er alleen nog maar een Engelstalige versie van de app, maar in de toekomst zal Google extra taalondersteuning bieden.

  Naast de Google app is er vorig jaar ook een Microsoft app uitgebracht voor blinden. De Microsoft Seeing Al app is een kunstmatige intelligentie gebruikende app die kan helpen met het voorlezen van producten en teksten op bijvoorbeeld een envelop.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.